Hella ja Huoneen Perinneruokabrunssi

05.12.2021 | Hella ja Huone

Hellan ja Huoneen Perinneruokabrunssit

– lue viimeisimmästä brunssista alta!

Kohti suomalaisen ruokakulttuurin juuria

Hella ja Huoneen uudistuttua keittiömme on jatkuvasti kehittynyt enemmän ja enemmän suomalaiseen suuntaan. Oli inspiraation lähteenä sitten eurooppalaiset klassikot tai perinteisemmät kotimaiset ruoat, koemme että lopputuloksena lautasella on hyvinkin suomalainen annos. 

Ruokakulttuurimme on saanut valtavasti vaikutteita Venäjältä sekä Ruotsista, mutta etenkin tänä päivänä enemmän ja enemmän Euroopasta. Me kuljemme ehkä hieman tätä trendiä vastaan, sillä pyrimme jatkuvasti sukeltamaan syvemmälle perinteiseen suomalaisen ruokakulttuurin juurille. 

Lähituotantoa lautaselle

Alunperin metsät ja järvet ovat antaneet meille raaka-aineet; lihat, kalat ja kasvikset, jotka ovat pohjoisen oloissa kasvaneet. Perinteiset valmistusmenetelmät ovat olleet myös luonnon sanelemia, kuten säilöminen, hapattaminen ja savustaminen. Ruokakulttuurimme makuineen on kehittynyt maailman mukana, mutta lähituotanto on edelleen varsin perinteistä ja paikalliset ruokalajit ovat aina vahva osa kulttuuria.

Tuomme Hella ja Huoneen ruokalistalle oman tulkintamme tästä kaikesta. Tämä on meidän matkamme suomalaisen ruoan äärelle. Uskomme vilpittömästi tällaisen työn tärkeyteen suomalaisen ruokakulttuurin parissa. Kotimaisuusaste raaka-aineiden osalta on aina ollut suuri, mutta haluamme korostaa tätä jatkossa vieläkin enemmän. 

Olemme pitkään hakenut inspiraatiota klassikoista, mutta nyt suuntaamme enemmän suomalaisiin perinteisiin, reseptiikkaan ja makuihin.

Perinneruokabrunssi on kunnianosoitus suomalaiselle ruokakulttuurille

Missä on suomalaisia perinneruokia ja suomalaista juuria vaalivat ravintolat? Perinteet siirtyvät sukupolvelta toiselle, me haluamme samalla säilyttää ja luoda uutta tuoden perinneruoat ravintolakeittiöön. Lähdemme perinneruokabrunssin myötä tutkimaan ja luomaan suomalaista ruokakulttuuria. 

Tavoitteena on nostaa esiin rakkaan ruokakulttuurimme piilevä rikkaus. Suurella sydämellä ja intohimolla valmistettu arkiruoka, kotiruoka ja perinneruoka voikin yllättäen olla suurinta juhlaa.

MENU 5.12.2021
klo 12-17

Manteliriisipuuroa, ruskistettua voita, villiriisiä & kanelia

Lajitelma itse leivottuja leipiä:
Näkkileipää
Mallasleipää
Hapanjuuririeskaa

Jääkellarin lohta
Siian mätiä
Hauen mätiä
Kolmen sipulin silliä

Paijan tilan porsaan kylkeä
Sokerisuolattua lanttua
Sorkkalientä

Maustekakkua
Rommirusinajäätelöä

36€/hlö


Seuraava Perinneruokabrunssi järjestetään keväällä 2022.

Seuraa meitä somessa ja pysy kuulolla!

Hella ja Huone somessa

Muuta ajankohtaista

 

Riihi BBQ

Riihi BBQ sesonkiravintola

Ahlmanedu
Hallilantie 24, 33820 Tampere
Avaamme ravintolan 9.5.2024


Ravintola Piemonte

Suvantokatu 9, Tampere

 

Lounas- ja tilausravintola Koski Tampere

 

Lounas- ja tilausravintola Koski

Kirkkokatu 10, Tampere

 

 

Saarikoski Catering

Tasokas juhlapalvelu häihin, perhejuhliin, merkkipäiviin ja yritystapahtumiin sekä kokouksiin.