Hella ja huone 25-vuotta
– juhlaillallinen

Tammikuussa järjestetään unohtumaton juhlaillallinen, kun Ravintola Hella ja Huone juhlistaa 25 vuotista taivaltaan.

Ravintola Hella ja Huone sulkee ovensa viimeisen kerran tammikuun 20. päivä 2024. Hella ja Huone on tamperelaisille tuttu ja rakas, jo neljännesvuosisadan ajan laadukasta, rohkeasti kokeilevaa ja toisaalta perinteisiin nojaavaa keittiötä edustanut ravintola, jonka historiaan ja nykyisyyteen mahtuu monia kiinnostavia vaiheita. Juhlaillallinen on suunniteltu kunnioittamaan ravintolan eri aikakausien klassikoita ja taidonnäytteitä sekä nykyistä korkeatasoista fine dining -illallisen viimeiseen saakka hiottua elämystä. Juhlaillallinen on ainutlaatuinen tilaisuus muistella ja juhlistaa pitkään toimineen korkeatasoisen ravintolan taivalta, tätä päivää ja kurkistaa tulevaan. Ilmari Saarikosken luotsaamana Hella ja Huone luottaa nykyisellään lähituotettuun ruokaan, uudesti tulkittuihin perinteisiin klassikoihin sekä oivaltavaan kokeilevuuteen.

Illallinen 7 keittiömestarin voimin.

25-vuotiasta Ravintola Hellaa ja Huonetta kunnioittavalla juhlaillallisella vierailevat keittiömestarit yhdessä Ilmari Saarikosken kanssa ovat: Montgomery Dahl, Arto Rastas, Pekka Koponen, Roni Toivari, Jarmo Kajander ja Juho Rajamäki.

Innovatiivista reseptiikkaa alusti asti aina tähän päivään.

Vuonna 1997 avatun Ravintola Hella ja Huoneen merkitys tamperelaisessa ravintolakentässä on ollut kiistaton. Ravintolan vakiintunut asema ja laatuun kunnianhimoisesti sitoutunut asenne on säilynyt vuosien läpi. Hella ja Huone on kokenut uudistuksia omistajavaihdosten yhteydessä ja jokaisen keittiömestarin tuodessa ravintolaan rohkeasti oman kädenjälkensä. Hellan ja Huoneen keittiössä vaihtuvat keittiömestarit ovatkin saaneet tärkeän mahdollisuuden kehittyä ja kasvaa. Ravintolan nimi Hella ja Huone kuvastaa osuvasti ravintolan intiimiä, mutta rentoa tunnelmaa, sekä intohimoista suhtautumista hellan äärellä kokeilemisen kautta syntyvään innovatiiviseen reseptiikkaan. Alunperin bistrona avatun Hellan ja Huoneen perusti Montgomery Dahl vuonna 1997. Hellan ja Huoneen arvostus oli jo tunnustettu jopa parhaana Helsingin ulkopuolella sijaitsevana ravintolana kun Arto Rastas osti sen ensimmäiseksi omaksi ravintolakseen vuonna 2007. Rastas muutti ravintolan konseptia aiempaa modernimmaksi ja antoi keittiömestareilleen tilaa loistaa ja luoda omaa visiotaan. Rastas luopui vuonna 2018 ravintolasta ja Hella ja Huone siirtyi silloisen keittiömestarin Ilmari Saarikosken ja sommelier Humberto Pulido Carcésin omistukseen. Vaikka Pulido Carcés sittemmin luopui ravintolan omistajuudesta, on keittiömestarin ja sommelierinsaumaton yhteistyö jatkunut tähän päivään saakka ja yhdessä he ovat luoneet unohtumattomia illallisia. Vuonna 2020 Saarikosken visio ravintolan tulevaisuudesta johti lopulta Salhojankadun pieniksi käyneistä tiloista uuteen osoitteeseen aivan Tampereen ydinkeskustaan, Aleksanterinkadulle. Saarikoski remontoi ja sisusti Aleksanterinkadulle harmonisen ja arvokkaan tunnelmallisen fine dining -ravintolan, jossa ravintolaelämys muodostuu ruuan, palvelun ja tilan harkitusta ja huolella rakennetusta kokonaisuudesta. Saarikoskelle ensimmäinen oma ravintola on ollut ylpeydenaihe ja jatkuvan oppimisen ja kokeilemisen tila. Saarikosken myötä ravintolan profiili fine diningia tarjoilevana, kunnianhimoisesti kokeilevana, mutta perinteistä ammentavana tyylikkäänä kokonaiselämyksenä on vahvistunut entisestään.Menu

Julkaisemme jokaisen keittiömestarin esittelyn lyhyen haastattelun muodossa tulevina viikkoina. Jokainen keittiömestari on suunnitellut annoksensa Hella ja Huoneen historiaa kunnioittaen ja omaa aikakauttansa heijastellen.

Keittiömestari Arto Rastas
Tuhkattua punajuurta, hiili hollandaisea, pikkelöityä mustaa torvisientä, karhunvadelmaa ja tillinkukkaa.

Keittiömestari Jarmo Kajander
Suolattua siikaa, giniä, punasipulia, siianmätiä, smetanaa, ”rapeaa bliniä”, tilliä ja katajanmarjaa

Keittiömestari Pekka Koponen
Raakakypsytettyä sikaa, tumma teekastike ja paahdettua valkosipulia ja pähkinää

Keittiömestari Roni Toivari
Haudutettua ruijanpallasta, grillattua sinisimpukkaa, siitakesientä ja dashia

Keittiömestari Juho Rajamäki
Kirkastetussa voissa keitettyä juuriselleriä, fermentoitua mustaherukkaa, savustettua kanalientä ja kanan sydäntä

Keittiömestari Ilmari Saarikoski
Jäätelö ja valkosuklaa parfait

Info

99€/hlö
Viinipaketti 79€/hlö

19.1. & 20.1.2024
Ravintola Hella ja Huone

Varaa pöytäsi alla olevasta linkistä.

 

Keittiömestareiden esittelyt

Julkaisemme jokaisen keittiömestarin esittelyn lyhyen haastattelun muodossa tulevina viikkoina. Jokainen keittiömestari on suunnitellut annoksen Hella ja Huoneen historiaa kunnioittaen ja omaa aikakauttansa heijastaen.

Seuraa meitä somessa ja pysy kuulolla.

 

Seuraa meitä somessa:

Keittiö­mestareiden esittelyt