Tuoreet yrtit tamperelaiselta Satohuoneelta

05.06.2022 | Saarikoski Ravintolat

Uusi pientuottajayhteistyö Satohuoneen kanssa

Saarikoski ravintolat on aloittanut uuden yhteistyön yrttejä, versoja ja osterivinokkaita viljelevän Satohuoneen kanssa. Satohuone on kirjaimellisesti pieni viljelyhuone vain kuuden kilometrin päässä keskustasta Tampereen Ristinarkussa, jossa yrittäjä Antti Länsisalmi viljelee satoa ympäri vuoden.

Ravintola Hella ja Huoneen keittiössä aamu alkaa illan serviisiin valmistautumisella, joista yksi on juuri saapuneen tuoreyrttierän esivalmistelu.

”Kun käytämme laadukkaita yrttejä, saamme käytettyä niistä lähes kaiken eli hävikkiä tulee mahdollisimman vähän. Satohuoneelta tilatessa voidaan luottaa laatuun ja nopeisiin toimitusaikoihin, jotka on pienelle ravintolalle isoja asioita tuottajayhteistyössä”, Ilmari Saarikoski kertoo.

Tuotantoketjun tunteminen on tärkeää

Raaka-aineiden alkuperä on meille tärkeää ja se kiinnostaa myös asiakkaitamme. Puhtaat, aidot maut ja lähiruoan käyttö on Saarikoski ravintoloiden kulmakiviä. Kun tutustumme tuottajaan, niin saamme samalla aineksia menusuunnitteluun.

Satohuone on huomioinut viljelyssä korkean laadun, ruuan puhtauden ja mutkattoman palvelun lisäksi kiertotalouden kautta linjan aina energiankulutuksesta kasvualustoihin. Kasvualustat ovat olkipellettiä tai hamppumattoa, jotka kummatkin ovat teollisuuden sivuvirroista valmistettuja. Ne jatkavat matkaansa AhlmanEdun oppilaitoksella osana FUSILLI-hanketta, jossa niistä tehdään bioaktiivista kompostia ja maanparannusainetta.

Ravintola Hella ja Huoneessa Satohuoneen antimet kruunaavat annokset sekä maistuvat liemissä ja marinadeissa. Tullaanko listalla näkemään myös lähiviljeltyä osterivinokasta jatkossa?

”Kokeilemme luovasti eri yhdistelmiä ensin useampaan otteeseen ennen kuin ne päätyvät listalle. Osterivinokas on mielenkiintoinen raaka-aine, jota varmasti tulemme testaamaan eri valmistustavoin.”


Ravintola Hella ja Huone

Aleksanterinkatu 31, Tampere


Ravintola Piemonte

Suvantokatu 9, Tampere