Uusi Ravintola Riihi BBQ aukeaa 30.4.2023

22.03.2023 | Riihi-BBQ, Saarikoski Ravintolat

Saarikoski Ravintolat Oy:n ja AhlmanEdun yhteistyönä syntyy aito BBQ-ravintola, Ravintola Riihi, AhlmanEdun maatilalle ja kampusalueelle. Slow, low & local kuvastaa filosofiaamme: hitaasti, miedolla lämmöllä savustettua lähiruokaa ja aitoa amerikkalaista barbeque-kulttuuria.

Saarikoski Ravintolat Oy perheen tuorein tulokas, uusi barbeque-ravintola Ravintola Riihi avataan yhteistyössä AhlmanEdun kanssa 30.4.2023. Sesonkiravintolana toimiva Ravintola Riihi on Tampereen ensimmäinen aito maatilalla toimiva barbeque-ravintola, jossa voi nauttia aidosta amerikkalaisesta BBQ-ruokakulttuurista. Kaikki käyttämämme raaka-aineet ovat lähituotettua laatua AhlmanEdulta sekä muilta luotetuimmilta yhteistyökumppaneiltamme.

Ravintola Riihi toimii AhlmanEdun tiluksilla 1800-luvulta peräisin olevan vanhan riihen pihalla, jossa savustamme amerikkalaiseen tapaan oikeassa offset-savustimessa tammisavulla hitaasti ja miedolla lämmöllä lähituotettua ruokaa. Ravintola Riihen ruokafilosofia on slow, low & local: hitaasti, miedolla lämmöllä lähituotettua ruokaa. Savustimessa valmistuu hitaasti kypsytettyä lihaa, kuten naudan briskettejä, possun ribsejä ja kanan siipiä sekä pulled porkia.

AhlmanEdun suomenkarjasta valmistettuja grilliherkkuja on myös tarjolla vaihtuvalla listallamme. AhlmanEdu sijaitsee vain viisi kilometriä Tampereen keskustasta. AhlmanEdu on tehnyt sopimuksen kulttuurihistoriallisesti arvokkaan ja luonnon monimuotoisuuden kannalta tärkeän suomenkarjan ylläpitämisestä, maidontuotannosta ja kasvattamisesta. Suomenkarjan pitkä sopeutuminen pohjoisen olosuhteisiin on tehnyt niiden lihasta yhtä laadukasta kuin nk. pihvikarjarotujen liha. Ravintola Riihen porsaanliha tulee Paijan tilan pihaton possulasta Urjalasta. Paijan tilalla keskeistä on eläinten hyvinvointi ja lihantuotannon ympäristövaikutusten minimointi ja hiilijalanjäljen tarkkailu. Amerikkalaiseen BBQ-ruokakulttuuriin kuuluu olennaisena osana myös Mac & cheese, jonka valmistamme Mouhijärven Herkkujuustolan Vilhosta. Listalta löytyy myös paikallisen artesaanimakkarantekijän Nakki-Hannun makkaraa, jota valmistetaan AhlmanEdun suomenkarjasta. Syksyn myötä AhlmanEdun tilan kasvimaan satoa ja omenoita hyödynnetään Ravintola Riihen ruokalistalla. Vanhan riihen pihalla toimivan savustamon yhteydessä on myös kontissa toimiva myyntipisteemme ja terassi, joka jatkuu tunnelmallisena riihen katoksen suojiin.

– Meiltä on kysytty viime aikoina, luopuuko AhlmanEdu lehmistään. Vastauksemme on yksinkertainen – emme luovu. Tämä yhteistyö on yksi merkittävä uusi avaus, jolla AhlmanEdu vahvistaa yritysyhteistyötään sekä koulutustaan. Ravintola Riihen myötä saamme tontille uuden työelämälähtöisen oppimisympäristön opiskelijoillemme. Uskomme vahvasti, että yhteistyöstä hyötyvät kaikki osapuolet, kertoo AhlmanEdun toimitusjohtaja Sami Pekonen.

Ravintola Riihi on tuore tulokas uuden polven tamperelaisessa Saarikoski Ravintolat-perheessä, johon kuuluu myös fine diningia tarjoileva Hella ja Huone, italialainen Ravintola Piemonte sekä lounas,- ja tilausravintola Koski, josta käsin pyöritämme myös niin pienten kuin suurien juhlien tarjoiluista vastaavaa Saarikoski Cateringia.

Muuta ajankohtaista

 

Riihi BBQ

Riihi BBQ sesonkiravintola

Ahlmanedu
Hallilantie 24, 33820 Tampere
Avaamme ravintolan 9.5.2024


Ravintola Piemonte

Suvantokatu 9, Tampere

 

Lounas- ja tilausravintola Koski Tampere

 

Lounas- ja tilausravintola Koski

Kirkkokatu 10, Tampere

 

 

Saarikoski Catering

Tasokas juhlapalvelu häihin, perhejuhliin, merkkipäiviin ja yritystapahtumiin sekä kokouksiin.