Leivällä on vankka asema suomalaisessa ruokapöydässä ja Ravintola Hella ja Huoneen matkassa onkin kulkenut alusta saakka sama hapanjuuri, joka on ristitty leikkisästi Martaksi.
Hella ja Huoneen hapanleivän resepti on muokkautunut vuosien saatossa ja tänä päivänä leipä tehdään vuokaleivän mallisena.
”Jokaista illallistarjoilua varten leivomme tuoreet hapanleivät, jotka tarjoillaan menusta riippuen vaihtuvan levitteen ja lisukkeen kera.”
Kevään 2022 menussa hapanjuurileivän kanssa tarjoillaan Räpylätorin ankanmaksavoita, jonka päälle raastetaan graavattua peuran sydäntä. Ruskistettu ja vaahdotettu voi on hieman karamellisoitunut, johon ankanmaksa sekä peuran sydän tuovat juuri sopivasti täyteläisyyttä. Yhdistelmä suorastaan huutaa samppanjaa kaveriksi…
Räpylätorin ankanmaksa on eettisesti tuotettua ja sillä on rajattu saatavuus, Kauhavalainen yritys kasvattaa Cayuga-ankkoja, joita ruokitaan luomu-ohralla. Raaka-aineiden alkuperä ja laatu ovat aina avainasemassa, myös menun peuran sydämet ovat hankittu paikallisesta metsästäjältä.