Onko tässä Tampereen paras risotto?

17.05.2022 | Piemonte

Ravintola Piemonten keittiömestarina on kesäkaudella 2022 aloittanut Leea Tepponen, joka on aiemmin toiminut ravintolassa kokkina. Leean bravuureihin kuuluu klassinen italialainen risotto. Italialainen keittiö kaikkineen on lähellä Leean sydäntä ja Piemonten menua kehitettäessä hän vaalii perinteitä hyödyntäen samalla mahdollisimman paljon lähituottajien kotimaisia raaka-aineita.

”Piemonten alue Italiassa on sisämaassa, joten ihan aito Piemontelainen ruoka painottuu liharuokiin. Otamme ruokalistalle vaikutteita myös muilta Italian alueilta. Teemme kaiken alusta pitäen itse, joka on raaka-aineen laadun ohella se maun salaisuus. Oma bravuurini on risotto.”, Leea kertoo.

Samettisen risoton salaisuus – lue Piemonten keittiömestarin vinkit täydellisen risoton valmistukseen

Piemonten keittiössä käy lounasaikaan vilinä ja taustalla höyryää kasvisliemipata. Itse keitetty liemi takaa syvät maut, kun liemen antaa keittyä riittävästi ja riittävän hitaasti. Hitaasti on kypsynyt myös Parmesan-juusto, joka odottaa edelleen kärsivällisesti risoton viimeistelyä.

Risoton valmistus alkaa risottoriisin ja sipulin kuullotuksella, voita säästämättä. Ravintola Piemontessa käytetään risottoon Carnaroli-riisiä, joka on Italiassa niin sanottu risottoriisien kuningas. Kun riisi kuultaa hieman läpi, aletaan siihen lisätä koko päivän hautunutta kasvislientä.

Risotto vaatii tekijältään täyden huomion, koska sitä on hämmennettävä jatkuvasti – näin saadaan tärkkelys irtoamaan ja risoton rakenteesta tulee samettisen valuva. Tilkka hapokasta valkoviiniä antaa täyteläiseen risottoon luonnetta. Mistä tietää oikean kypsyyden? Tuntuman oppii, mutta tärkeää on maistella koko ajan. Näin saadaan juuri oikea rakenne ja maku. Parmesania ja voita pyöräytetään reilusti mukaan juuri ennen tarjoilua. Juusto lisätään lopuksi, jotta se ei ala keittymään vaan sulaa sopivasti osaksi kokonaisuutta. Päivän risotto on kukkakaali-risotto Taleggio-kermalla, jonka Leea viimeistelee risoton pinnalle.

”Uskallan väittää, että tässä on Tampereen paras risotto – saa tulla haastamaan”, toteaa ravintoloitsija Ilmari Saarikoski.

Ravintola Piemonte somessa

Muuta ajankohtaista

 

Riihi BBQ

Riihi BBQ sesonkiravintola

Ahlmanedu
Hallilantie 24, 33820 Tampere
Avaamme ravintolan 9.5.2024


Ravintola Piemonte

Suvantokatu 9, Tampere

 

Lounas- ja tilausravintola Koski Tampere

 

Lounas- ja tilausravintola Koski

Kirkkokatu 10, Tampere

 

 

Saarikoski Catering

Tasokas juhlapalvelu häihin, perhejuhliin, merkkipäiviin ja yritystapahtumiin sekä kokouksiin.