À la carte
Italialainen ilta voi alkaa!
Antipastit eli italialaiset alkupalat herättelevät makuhermot, ensimmäinen ruokalaji `Primi piatti`syödään ennen varsinaista pääruokaa, joka on yleensä lihaisampi `Secondi piatti`. Aterian päättää makea Dolci.
Annoksissa saatetaan käyttää raaka-aineita ja komponentteja, joita ei ole mainittu listassa; ilmoitathan tilausta tehdessäsi erityisruokavalioistasi. Kaikki annoksissa käyttämämme liha tulee Suomesta, lukuun ottamatta italialaisia leikkeleitä.
L= laktoositon
G= gluteeniton
PG= pyydettäessä gluteeniton
M= maidoton
Antipasti
Milanolaista salamia
Bolognan alueelta peräisin oleva leikkele
Uunituoretta focacciaa rosmariinilla, perunalla ja hyvällä oliiviöljyllä viimesteltynä
Roomalainen klassikko – uppopaistettuja artisokan sydämiä
Annos etelä-Italiasta burrata-juustoa ja anjovista tuoreen meiramin kera
Uppopaistettua leipää Emilia-Romagnan alueelta ilmakuivatun kinkun kera
Primi
Sahramilla maustettu risotto yön yli haudutetun ossobuccon kera
Aromaattinen keitto conchiglione rigati -pastalla ja valkopavuilla
Hieman mausteinen pasta-annos san marzano tomaateilla ja anjoviksella
Secondi piatti
Kokonaisena paisettu kultaotsaahven, tomaatteja, oliiveita ja tuoretta persiljaa
Toscanalainen pippurinen pataruoka naudan etuselästä
Eteläitalialainen paneroitu munakoisoleike
Contorno
Perinteinen italialainen kasvislisuke paahdetuista paprikoista kevyesti etikalla ja valkosipulilla maustettuna
Uunissa paahdettua perunaa rosmariinilla, valkosipulilla ja oliiviöljyllä
Napolilainen kevyesti chilillä ja valkosipulilla viimestelty oliiviöljyssä säilötty munakoiso
Maissipolentaa ja Gorgonzolaa Lombardian alueelta
Dolci
Napolilainen rommisiirapissa kostutettu leivos mascarponekermalla
Ikoninen jälkiruoka Trevisosta 1800 luvulta
PIEMONTE MENU
Alkuun:
Kaksi antipastoa
Väliruoka:
Puolikkaana primi
Pääruoka:
Secondi sekä contorno
Lopuksi:
Dolci
Menu 72,00€
Ilmoitathan mahdollisista erityisruokavalioista varauksen yhteydessä!