Piemonten Sisilia-viikot 6.2-2.3.2024

24.01.2024 | Piemonte

Vaalimme taas hyväksi havaittuja perinteitä ja vuosittain järjestettävät Piemonten Sisilia-viikot ovat käynnissä helmikuun ajan 6.2.-2.3.2024.

Sisilia-viikot ovat vakiinnuttaneet suosionsa ja väkeä käy niin arkena kuin viikonloppunakin nauttimassa ravintolassamme Sisilian mauista ja raaka-aineista sekä ravintolan rennosta tunnelmasta. Keittiömme on inspiroitunut luomaan oman versionsa sisilialaisesta illallisesta perinteisten sisilialaisten reseptien, makujen ja raaka-aineiden ympärille. 

Veriappelsiini on Sisilian alueelle tunnusomainen raaka-aine ja piristää suomalaisen talven keskellä. Sisilian auringon kypsyttämät veriappelsiinit ovat lyhyen sesonkinsa huipussa juuri alkuvuodesta ja ne maistuvatkin menulla useassa eri annoksessa. Perinteisiä Sisilian raaka-aineita ovat myös merenelävät, kuten simpukat, mustekala, tonnikala ja jättikatkaravut. Sisilian saaren ympäröimät meret ovat antaneet alueen keittiölle merenelävät ja meren tuomana myös eri kulttuurien vaikutteet ovat rantautuneet ja juurtuneet sisilialaiseen keittiöön. 

Jälkiruoissa herkutellaan ainakin cannoleilla. Cannolit ovat alun perin sisilialaisia leivonnaisia, jotka koostuvat rapesta putkimaisesta kuoresta, joka on täytetty makealla kermaisella täytteellä, perinteisesti sisältäen ainakin lampaanmaidosta tehtyä ricotta-juustoa. 

Meillä Piemontessa on tarjolla myös valikoima laadukkaita sisilialaisia viinejä tuomaan lämmittävän auringon hehkua kevättalven keskelle. Marsala varmasti löytyy myös jossain muodossa ja laitamme tekeytymään myös veriappelsiineista tehdyn orancellon! 

Nähdään helmikuussa!

Ravintola Piemonte somessa

Muuta ajankohtaista

KATTO BY SAARIKOSKI
KESÄMENU

Antipasto-lajitelma 
Grillattua ja marinoitua munakoisoa, kesäkurpitsaa ja paprikaa Piemonten tapaan.
Salamia, Gorgonzolaa, oliiveja, focacciaa ja tomaattipestoa.
 

Pulled pork -leipä 
Bao bun ja Riihi BBQ:n pulled porkia raikkaan kaalisalaatin kanssa. 

Munakoisoleipä 
Kasvisvaihtoehtona savustettua munakoisoa bao bunissa ja kaalisalaattia. 

Pippuripihvi 
Sisäfileepihvi kermakastikkeella ja ranskalaisilla – Ravintola Kosken tyyliin. 

Caesar-salaatti 
Tuttu klassikko kanalla tai katkaravuilla. 

Mansikkapannacotta 
Kesän makein päätös – samettinen pannacotta ja tuoreita mansikoita. 

 

 

 

NOSTETAAN TUNNELMA KATTOON!

Tule yksin, ystävän kanssa tai tuo koko porukka – täällä kesästä nautitaan tyylillä ja tunteella.

 


YHTEYDENOTTO:

Osoite: Pyynikintie 25, 33230 Tampere
Haluatko varata koko terassin yksityiskäyttöön?
Ota yhteyttä:
ilmari@saarikoskiravintolat.fi 
Pöytävaraukset: ilmari@saarikoskiravintolat.fi
+358 50 514 9862

Aukioloajat kesällä 2025 

Katolle pääsee nauttimaan iltaisin klo 16:00 alkaen: 

12.6. to 
27.6. pe 
3.7. to 
10.7. to 
18.7. pe 
25.7. pe 
31.7. to 
8.8. pe 
15.8. pe 

 

 

Riihi BBQ

Riihi BBQ sesonkiravintola

Ahlmanedu
Hallilantie 24, 33820 Tampere
Avaamme ravintolan 9.5.2024


Ravintola Piemonte

Suvantokatu 9, Tampere

 

Lounas- ja tilausravintola Koski Tampere

 

Lounas- ja tilausravintola Koski

Kirkkokatu 10, Tampere

 

 

Saarikoski Catering

Tasokas juhlapalvelu häihin, perhejuhliin, merkkipäiviin ja yritystapahtumiin sekä kokouksiin.