Hella ja Huone & Herkkujuustola Juhannuselämys Salotalossa
Varaa paikkasi tästä!
Varaa paikkasi elämykselliseen illalliskokonaisuuteen juhannusviikolle kauniissa maatilamiljöössä!
Onko juhannussuunnitelmat vielä tekemättä? Olisiko tänä vuonna todellinen kulinaarinen elämys historiallisen maatilatunnelman keskellä paikallaan?
Saarikoski-ravintolat järjestää juhannusviikolla Herkkujuustolan kanssa ainutlaatuisen tapahtuman, jossa Hella ja Huoneen viimeistelty fine dining-illallinen toteutetaan keskellä Pirkanmaan kauneinta maaseutua.
Tapahtumapaikkana toimii Mouhijärvellä sijaitseva, Herkkujuustolan yrittäjäpariskunnan, Peter ja Jenni Dörigin omistuksessa oleva Salotalon 200-vuotias maatilamiljöö.
Ajatus tapahtuman järjestämiseen lähti ravintoloitsija-keittiömestari Ilmari Saarikosken ja Herkkujuustolan pitkään jatkuneesta, hyvästä ja tiiviistä yhteistyöstä, jonka tiimoilta on aiemmin järjestetty mm. juusto ja viini-illallinen Hella ja Huoneessa.
Inspiraatiota tapahtuman menuun ammennamme vahvasti suomalaisesta perinneruuasta. Raaka-aineet hankitaan paikallisilta pientiloilta ja -toimittajilta, sekä ympäröivästä luonnosta. Luonnollisesti näkyvä roolinsa menussa on myös Herkkujuustolan rakastetuilla juustoilla. Peter Dörig kertoo upeita tarinoita Salotalon historiasta ja Herkkujuustolan juustoista; Hilma ja Vilho ovat muutakin kuin juustojen nimiä.
Elämys viimeistellään eurooppalaisilla huippuviineillä, sekä kotimaisen juomatuotannon parhaimmistolla. Juomavalinnoista on vastuussa Hella ja Huoneen legendaarinen sommelier Humberto Pulido Garcés.
Tapahtuma järjestetään pop-upina juhannusviikolla keskiviikosta lauantaihin, 21.-24.6.2023. Paikkoja tapahtumaan on tarjolla 16 kpl / tapahtumapäivä.
Hinta 250€/ hlö sisältää pitkän menun kaikkine juomineen: Reilusti aperitiivisamppanjaa, viiniparitukset menun annoksille, kahvin ja avecin, sekä mietoja virvokkeita.
Tampereen keskustasta järjestetään ilmainen kuljetus Salotalolle ja takaisin sitä tarvitseville.
Varaa lippusi TÄSTÄ
Varausehtoihin TÄSTÄ
Menu
Saapuminen Salotalolle
Samppanjaa ja sormisyötäviä
Champagne Marion-Bosser Brut Tradition Premier Cru
Leipä
Leivinuunissa paistettua hapanjuurileipää ja kirnuvoita
Liemi
Kanaconsommé
Tio Pepe Palmas – Collection from selected barrels – Gonzales Byass, Jerez
Piha
Salaatti uuden sadon perunoista ja villiyrteistä
Cuvée Prestige 2020 – Domaine Figeat, Pouilly-Fumé
Järvi
Savustettua ahventa
Furstentum Riesling Grand Cru 2019 – Paul Blanck, Alsace
Metsä
Piiras alkukesän sienistä ja kaniinia
Champagne Henriet Bazin Rose Grand Cru / Champagne Bonnet Ponson Rose Extra Brut
Särä
Lallin lammasta ja juureksia valmistettuna tuhatvuotista perinnettä kunnioittaen
Tarjoillaan puulankulta ohrarieskan kanssa
Gigondas Reserve Du Domaine 2021 / Séguret Côtes du Rhône Villages 2021 – Domaine Des Bosquets, Rhône
Hilma & Vilho
Tarinoita Salotalolta
Vendanges Tardives Riesling 2020 – Domaine Baumann-Zirgel, Alsace / Col Foscarin Recioto Di Soave Classico 2016 – Azieda Agricola Gini, Soave
Suvi
Vispipuuroa ja tuoretta mansikkaa Brachetto D’Aqui
Sumppi
Kahvi & avec Château De Beaulon cognac X.O. / Disaronno Amaretto
Info
250€/hlö
Salotalo, Mouhijärvi
Liput myydään ennakkomaksulla.
Lisäostot paikanpäällä eivät ole mahdollisia.
Ilmainen kuljetus Tampereelta sisältyy hintaan.
Hinta sisältää pitkän menun viineineen, reilusti aperitiivisamppanjaa, juomaparitukset menun annoksille, kahvin ja avecin, sekä mietoja virvokkeita.
Illallisen pääruokana tarjoillaan Hella ja Huoneen tulkinta perinteikkäästä Särästä
Särä on eteläkarjalainen perinneruoka, joka valmistetaan lampaasta ja perunasta leivinuunissa. Perimätiedon mukaan Särää on valmistettu jo tuhannen vuoden ajan. Ainoana mausteena käytetään suolaa, ja ennen perunan saapumista Eurooppaan särässä käytettiin naurista. Lihan kypsennyksen loppuvaiheessa kaukaloon lisätään keitettyjä perunoita. Särän seurana tarjotaan yleensä ohrarieskaa, kotikaljaa ja vettä. Annoksen nimi ”särä” tulee sen valmistuksessa käytettävästä koivupuisesta puukaukalosta.
Juhannuksen illalliskokonaisuuteen kuuluu mm. hapanjuurileipää sekä kirnuvoita
Suomessa hapanjuurileivonta on pitkäaikainen perinne, erityisesti ruisleivän valmistuksessa. Ruisleivän hapanjuuri tuli Suomeen idästä ja oli aluksi yleisempi Itä-Suomessa kuin Länsi-Suomessa. Länsi-Suomessa ruisleipä oli hapattamatonta sekaleipää, kun taas Itä-Suomessa ruisleivät olivat hapankorppuja ja niissä oli vahva etikkahappokäyminen. Ruisleivän valmistus hapanjuurella mahdollisti sen leipomisen, koska rukiissa ei ole vehnän sitko-ominaisuuksia. Hapanjuuri antaa ruisleivälle hapokkaan maun ja auttaa leivän kohoamisessa. Vehnäleivonnassa juurta käytetään erilaisiin leipiin eri puolilla maailmaa, kuten esimerkiksi San Francisco Sourdough -leipään. Hapanjuurileivonnasta tuli suosittua 2000-luvun alussa Euroopasta Yhdysvaltojen länsirannikolle leviämisen myötä. Kirnuvoi, joka on tuotettu niin, että kerma ensin hapatetaan ja sitten kirnutaan vanhan ajan tapaan.
Elämyspaketin info
Liput ovat myynnissä Saarikoski-ravintoloiden lahjakorttikaupassa. Elämyspaketin hinta on 250 € / henkilö. Lippu toimitetaan pdf-tiedostona sähköpostiisi. Lahjakorttinumero toimii lipun tunnisteena.
Jokaista tapahtumapäivää kohden on myynnissä 16 lippua. Liput on nimetty tapahtuman viikonpäivien mukaan.
Tapahtuma sijoittuu juhannusviikolle, keskiviikosta lauantaihin 21.-24.6.2023.
Tapahtuma alkaa jokaisena tapahtumapäivänä klo 16.00 Salotalolla, Mouhijärvellä.
Pakettiin kuuluu ilmainen yhteinen bussikuljetus Tampereen keskustasta tapahtumapaikalle ja takaisin.
Kuljetus lähtee Tampereen keskustasta klo 15.00.
Omalla autokyydillä saapuminen on myös mahdollista.
Ilmainen bussikuljetus pysähtyy tarvittessa Häijäässä, Herkkujuustolalla poimimaan ja jättämään osallistujia. Juustolan pihaan voi siis saapua omalla autolla. Tästä matkaa Salotalolle on vielä noin 15 minuuttia.
Yksityiskohdista kuljetukseen, ja omalla kyydillä paikalle saapumiseen liittyen lähetämme tarkempaa tietoa lipun ostaneille sähköpostitse.
Tapahtuman kesto on n. 6 tuntia
Kuljetus takaisin Tampereen keskustaan lähtee n. klo 22.00.
Tapahtumapaikka ei ole esteetön.
Tapahtumapaikalla on asiakkaiden käytössä vedetön käymälä.
Elämyksen varausehdot
Yksi ostettu lippu varaa yhden paikan elämykselliseen illalliseen lippuun merkittynä tapahtumapäivänä.
Ostettu lippu on sitova ilmoittautuminen tapahtumaan lippuun merkittynä tapahtumapäivänä.
Lipuilla ei ole peruutusoikeutta.
Jokaiselle tapahtumapäivälle on ostettavissa 16 lippua.
Mikäli jonkin tapahtumapäivän osallistujamäärä ei ole 14 vuorokautta ennen tapahtumapäivää 10 tai enemmän, tapahtumaa ei välttämättä kyseisenä päivänä toteuteta.
Tässä tapauksessa osallistujat siirretään mahdollisuuksien mukaan toiselle tapahtumapäivälle, tai lipun hinta hyvitetään kokonaisuudessaan asiakkaalle.
Lipun hinta sisältää kaiken alusta loppuun. Pitkän menun ja viinimenun, sekä muut juomat ja virvokkeet.
Lisäostojen tekeminen paikan päällä ei ole mahdollista. Erityistoiveisiin ja etukäteen tehtäviin lisätilauksiin liittyen voitte olla yhteydessä ravintolaan, teemme parhaamme jotta saamme ne toteutumaan.
Tapahtuman luonteen vuoksi ruoka-aineallergioiden tai erityisruokavalioiden huomioiminen menussa
ei ole mahdollista. Menusta ei ole saatavilla kasvisversioita.
Pidätämme oikeuden muutoksiin menussa.