Hella & Huone 25 vuotta – Keittiömestarin esittely: Arto Rastas

01.12.2023 | Keittiömestarit

Ravintola Hella ja Huone sulkee ovensa tammikuun 20. päivä 2024 viimeisen kerran. Tammikuussa 19. ja 20. päivä juhlitaan ravintolan 25-vuotista taivalta kahden unohtumattoman juhlaillallisen muodossa. Illallisia tulee valmistamaan nykyisen omistajan ja keittiömestari Ilmari Saarikosken lisäksi 6 keittiömestaria koko Hellan ja Huoneen historian ajalta. Esittelemme lyhyesti kaikki keittiömestarimme ja tässä heistä ensimmäinen.

Arto Rastas

Arto Rastas osti Hellan ja Huoneen ensimmäiseksi omaksi ravintolakseen vuonna 2007 ja kehitti ravintolaa seuraavien kymmenen vuoden aikana konseptiltaan modernimmaksi ja toi mukaan pitkät menut. Rastaan ostaessa Hellan ja Huoneen oli ravintola jo tunnettu ja valittu useasti Helsingin ulkopuolella sijaitsevista ravintoloista parhaaksi. Rastas kertoo Hellan ja Huoneen olleen hänen unelmansa ja mahdollisuus näyttää oma osaamisensa sekä kokeilla hurjimpiakin ideoitaan, ravistellen totuttuja näkemyksiä. Rastaan aikana Hellassa ja Huoneessa ehti työskennellä useita keittiömestareita, jotka toivat oman kädenjälkensä ravintolan kehitykseen.

Rastaan juhlaillalliselle suunnittelema annos perustuu hänen yhteen kaikkien aikojen lempiraaka-aineeseensa, punajuureen ja annos kuvaa erilaisten makujen sekä valmistustapojen yhdistelemisen oivallisuutta, jolla oli suuri merkitys Rastaan ajanjaksolla Hellassa ja Huoneessa.

Arto Rastas on catering-yrittäjä, Helsingin kulinaristisen instituutin ja useiden Leviltä Etelä-Suomeen ulottuvien ravintoloiden omistaja, joka pyörii edelleen tiuhaan keittiössä.

Hella ja Huone somessa

Keittiö­mestareiden esittelyt

 

Riihi BBQ

Riihi BBQ sesonkiravintola

Ahlmanedu
Hallilantie 24, 33820 Tampere
Avaamme ravintolan 9.5.2024


Ravintola Piemonte

Suvantokatu 9, Tampere

 

Lounas- ja tilausravintola Koski Tampere

 

Lounas- ja tilausravintola Koski

Kirkkokatu 10, Tampere

 

 

Saarikoski Catering

Tasokas juhlapalvelu häihin, perhejuhliin, merkkipäiviin ja yritystapahtumiin sekä kokouksiin.