Hella & Huone 25 vuotta – Keittiömestarin esittely: Montgomery Dahl

05.01.2024 | Keittiömestarit

Ravintola Hella ja Huone sulkee ovensa tammikuun 20. päivä 2024 viimeisen kerran. Tammikuussa 19. ja 20. päivä juhlitaan ravintolan 25-vuotista taivalta kahden unohtumattoman juhlaillallisen muodossa. Illallisia tulee valmistamaan nykyisen omistajan ja keittiömestari Ilmari Saarikosken lisäksi 6 keittiömestaria koko Hellan ja Huoneen historian ajalta. Esittelemme lyhyesti kaikki keittiömestarimme ja nyt vuorossa ravintolan ensimmäinen keittiömestari Montgomery Dahl.

Montgomery Dahl

Montgomery Dahlista tuli Ravintola Hellan ja Huoneen ensimmäinen keittiömestari ja omistaja pian ravintolan avaamisen jälkeen vuonna 1999, perustajan Timo Kalliokosken jouduttua luopumaan siitä. Dahl rakensi ravintolasta lämminhenkisen ja rennon naapuruston kohtaamispaikan, jonka menu ammensi eurooppalaisista keittiöistä. Päivittäin vaihtuvat annokset perustuivat saatavilla oleviin tuoreisiin raaka-aineisiin ja tiiviiseen yhteistyöhön Kauppahallin liha- ja kalakauppiaiden kanssa. Asiakkaat ihastuivat etenkin ranskalaiseen ruokaan ja löydettyään helsinkiläisen toimittajan, joka toi raaka-aineita suoraan Pariisin toreilta, Dahl alkoi keskittyä ranskalaisen keittiön klassikoihin. Ravintolan maine kasvoi kriitikoiden myöntäessä sille usein täydet viisi tähteä ja ravintola valittiin Suomen toiseksi parhaimmaksi.

Montgomery Dahl on toiminut yli 40 vuotta ravintola-alalla ja työskentelee nykyisin pääosin kokkikonsulttina ravintoloiden perustamis- ja kehittämisvaiheissa.

Hella ja Huone somessa

Keittiö­mestareiden esittelyt

 

Riihi BBQ

Riihi BBQ sesonkiravintola

Ahlmanedu
Hallilantie 24, 33820 Tampere
Avaamme ravintolan 9.5.2024


Ravintola Piemonte

Suvantokatu 9, Tampere

 

Lounas- ja tilausravintola Koski Tampere

 

Lounas- ja tilausravintola Koski

Kirkkokatu 10, Tampere

 

 

Saarikoski Catering

Tasokas juhlapalvelu häihin, perhejuhliin, merkkipäiviin ja yritystapahtumiin sekä kokouksiin.